Kategorier
Peter Star Trek Star Wars

Mycket spännande på årets SciFiWorld-mässa i Göteborg

Vid lunchtid ringlade sig köerna runt hela parkeringshusets andra våning utanför Svenska Mässan i Göteborg. Sådana köer har nog inte setts sedan Elijah Wood var här. Största orsaken var troligen att årets mässa hade ett mycket brett urval av skådespelare samtidigt som mulet aprilväder uppmuntrar folk att hitta på saker inomhus. Vad är bättre då än att ta sig till en science fictionmässa, om man nu liksom oss älskar all slags science fiction?

Bland skådespelarna märker vi Kenny Baker, som spelade R2-D2 i Star Wars, David Wenham (Faramir i Sagan om ringen), David Warner (kansler Gorkon i Star Trek VI: The undiscovered country) och Sylvester McCoy (Radagast i The hobbit, Doktorn i Doctor Who).

Mässan fortsätter på Svenska mässan i Göteborg under söndagen, så det finns fortfarande chans att hitta dit om man är intresserad. Kanske har intresset lagt sig något till imorgon, men om köerna är likadana då, så rekommenderar vi att besöket startar med att ställa sig i kö en timme före starten, för då är kön bara gissningsvis 50 meter lång…

Läs även artikeln i GöteborgsPosten, som dock inte handlar om allas vår David Warner utan, såklart, om Star Wars. Fler bilder från mässan:

 

Kategorier
Star Wars

Min recension av Star Wars: The force awakens (spoilerfri)

peter_star_trek_151216Jag var och såg Star Wars-filmen med ett gäng killar. Helt klart var killarna överrepresenterade i biografen, vilket kanske inte överraskar särskilt mycket. Vi gick på salong 1 i Folkan Bio, Ulricehamn, som lagom till premiären hade förstärkts med ett riktigt bra ljudsystem. Kanske något mycket bas där vi satt (rad 6), men ett riktigt bra ljud oavsett. Jag var dagen till ära klädd i min Star Trek-uniform. Kanske tycker någon att det är konstigt, men borde man inte flörta med olika genrer inom Science fiction och Fantasy?

Så till den spoilerfria recensionen: Den hade mycket av det som vi är vana att se i Star Wars – rymdstrider, begynnande kärlek (?), blivande jedi(er?) som har en stark kraft inom sig och stor hjältemod. Det fanns även en tydlig skiljegräns mellan det goda och onda, precis som det skall vara i Star Wars. Kanske var det lite för mycket likt de tidigare filmerna, men jag ser denna film mer som en transportsträcka inför Star Wars VIII som har premiär den 26 maj 2017. Och som en sådan film gav den en god grund för en riktigt spännande story, tror jag.

Mitt betyg på filmen blev 8/10, en stark 8 är det definitivt. Pga de repetitiva inslagen kan jag inte ge full pott. Men att se många av de härliga ursprungliga skådespelarna igen gjorde att filmupplevelsen stärktes även av nostalgiska skäl.

Nu till den spoilerfyllda recensionen…

Kategorier
Humor Star Wars

Darth Vader – en kärleksfull far

vader_16Dessa bilder av Darth Vader som en kärleksfull far är helt underbara. Jag vet inget om ursprunget till dem (där jag fann dem stod en CC-licens) – om någon har information om detta tar jag gärna emot informationen. Jag tar självfallet bort dem vader_17 om det finns en upphovsrättshavare som motsätter sig CC-licensen. vader_15 vader_14 vader_13 vader_12 vader_11 vader_10 vader_9 vader_8 vader_7 vader_6 vader_5 vader_4 vader_3 vader_2 vader_1

Kategorier
Star Wars

Recension: Star Wars The Clone Wars, avsnitt 2

Rising Malevolence var ett spännande avsnitt, men det som jag mest stör mig på i Star Wars fanns det rätt så mycket av i detta avsnitt. Det är droidernas “uh-oh” och allmänna idioti som var rolig när man såg det första gången men som i längden bara blir irriterande och oförklarligt. Hur kan den mörka sidan ha en militär bestående av individer som inte verkar kunna tänka snabbt eller ens för sig själva?

Azooka var inspirerande i avsnittet och man fick veta en del av hennes bakgrund. Hon har bra kontakt med kraften dessutom, då hon kunde känna var de överlevande fanns bara genom att koncentrera sig.

Citat: “Belief is not a matter of choice, but of conviction”.

Kategorier
Star Wars

Recension: Star Wars The Clone Wars, avsnitt 1

Det första avsnittet i den tecknade Star Wars-serien The Clone Wars ger ett lovande intryck. 22 avsnitt är gjorda för säsong 1 och säsong 2 har premiär i Sverige närmare sommaren 2009. Avsnittet heter Ambush (sv. Bakhåll) och den som blir utsatt för bakhållet är allas vår mäster Yoda med hans tre närmaste soldater. Men en armé överlägsen i antal är självfallet ingen match för en erfaren Yediriddare, så ni kan väl ana hur slutet blir. Bra story med bra tankar om att finna lugnet även i den mest kaotiska situation.

Jag gillade den tecknade filmen som förekom TV-serien och hoppas att den fortsatta serien inte gör mig besviken. Den täcker av saker som aldrig tidigare beskrivits i de normala filmerna. TV-serien går på lördagar och söndagar på TV400.

Kategorier
Star Trek Star Trek Star Wars Star Wars

Jag har en roll i en Star Trek- och Star Wars-film

Star Trek, den elfte filmen i Star Trek-konceptet, har premiär den 8 maj 2009. Den flörtar med Star Wars med större stridsscener, etc, och bryter på flera sätt mot det som etablerats i tidigare filmer och TV-serier, ändå kan jag inte annat än se fram emot filmen. Det är J.J. Abrams som står bakom filmen, och han har ju som bekant skapat olika filmer och TV-serier, vilka slagit väldigt bra (Lost är ett väldigt bra exempel). Läs mer om filmen på Star Trek Databas.

Sedan har jag en roll i en kommande kombinerad Star Trek- och Star Wars-film, filmen Gatekeeper. Läs mer om den på Gatekeepers webbplats. Den är gjord av fans, men har flera mer eller mindre kända skådespelare knutna till den, och Thomas Dahl och de andra i truppen bakom filmen är oerhört engagerade. Väntad premiär sägs vara 2010, men jag tror själv mer på 2011. Vill ni ha en roll, så finns det fortfarande plats, man bör vara bosatt i Sverige eller Norge för att det skall vara möjligt att få ihop. De större rollerna är dock redan tagna.