Kategoriarkiv: Västergötland

Kråkebo naturreservat

Vi gick runt i den första delen av Kråkebo Naturreservat i söndags. Riktigt vackert och en fantastisk utsikt över Åsunden. Om några veckor kanske vi går lite längre och kommer fram till bokskogen som då förhoppningsvis har slagit ut.

Läs mer

Länsstyrelsens folder om Kråkebo och Korpeboberg (på andra sidan Åsunden) naturreservat.

Hitta dit

På Google Maps står det obetydligt Brunnsnäs 160. Inga vägmarkeringar visar heller vägen. Man måste således veta att Åsastugan och Kråkebo Naturreservat ligger just här. 

Historiska kartor från 1950- och 1960-talet finns nu i Eniro

Tänka sig att Google Maps inte var först med denna funktion!

Hämtat från tidningen UT: Nu är inte hela landet tillgänglig. Men det går att se hur de flesta av kommunens tätorter såg ut på flygfoton som togs mellan 1955 och 1967. Det går också att på ett enkelt sätt jämföra med hur det ser ut i dag.

Fotografierna omfattar 1 730 tätorter och kommer från Lantmäteriets historiska ortofoton. De är inskannade analoga flygbilder fotograferade med svartvit film från 4 600 meters höjd.

Flygfotona ser man genom att gå in på Eniros sida och sedan klicka sig vidare via en drop-downmeny överst till höger.

När Sydafrika kom till sta’n

20151007_191118Igår var jag och lyssnade på Marching for Love​ i Ulricehamns sim- och sporthall där en sydafrikansk kör, Occapella, The Moniker, (vår lokale) Thaber och Triple & Touch var med. Cirka 450 personer fanns i publiken och nästan lika många på scenen.

Men ungdomarna i den stora kören var riktigt imponerande. De har övat vid ett fåtal tillfällen och framförde låtarna på ett riktigt professionellt sätt. Med bra koreografi och bra textningar så rös jag många gånger.

Nu vet jag att eleverna har fått ledigt idag (så då missar ni ju nobelfirandet med cider och salta pinnar), men ni elever skall veta att jag blev tårögd redan när ni sprang in i den gemensamma kören – ni är verkligen stjärnor och kan gå hur långt som helst.

Eller, som ni sjöng i slutet:
“I’m that star up in the sky,
I’m that mountain peak up high
Hey I made it I’m the world’s greatest
And I’m that little bit of hope, when my back’s against the ropes
I can feel it I’m the world’s greatest”

Sedan, på ett mer personligt plan – att lyssna på sånger och sångare från Sydafrika väcker även det oerhört mycket glädje i mig – Sydafrika är ju mitt och min familjs andra hemland. Med musiker och sångare som kunde förstärka känslan av hopp för Sydafrika på ett riktigt roligt och bra sätt (inte många falska toner där, inte…) gör mig riktigt glad och jag gick därifrån på lätta ben!

Bokrelease i Ulricehamn

wpid-20150916_181813.jpgI kväll var det bokrelease på Akademibokhandeln i Ulricehamn. Och nu pratar vi inte om att hembygdsföreningen har gett ut en ny bok. Nej, det är en lokal författare och debutant som gett ut en s.k. samhällsfiction, en mycket omtalad sådan.

Boken är utgiven på ett förlag som har en bred repertoar av bra böcker i sin utgivning, något som för mig borgar för en bra bok.

Fortsätt läsa Bokrelease i Ulricehamn

Min väderbild med på SVT

20150909_072803Jag tog ett par bilder i20150909_074720 onsdags morse med min mobil. Den ena togs vid Åsunden och den andra vid Herrahagen uppe vid huset. Jag skickade in dem till SVTs väderbild och de tog in den första av dem (den vid Åsunden)! Första gången jag skickar en bild och den kommer in direkt – vilken tur!