Kategorier
Humor

Brev från fru evie brou

Jag kan i ärlighetens namn inte förstå hur någon över huvud taget kan gå på dessa felstavade, felskrivna och google-översatta spam-breven. Ibland slinker något igenom de filter jag har, och denna skrattade jag gott åt. Här är brevet med mina kommentarer, längst ner har vi brevet utan dessa kommentarer.

Hälsningar, [Brukar man inte sluta brev så här, på Svenska?]

Jag heter fru evie brou [Skriver du ditt namn med små bokstäver i ditt land?] Jag är 59 år gammal. Min man och jag är sanna kristna [true christians, ett uttryck man inte säger på vårt språk], men tyvärr, vi var gifta i 23 år utan ett barn [det låter så specifikt, som att barnet var frånvarande – var var barnet under dessa 23 år?]. Han dog efter en kort sjukdom som varade i fem dagar. Jag skriver dig från min sjuka säng [flytta till en annan säng, det låter inte bra att du är i en sjuk säng], jag lider länge av bröstcancer. Från all indikation min situation försämras verkligen, och mina läkare har modigt [varför skulle detta vara modigt?] rekommenderat mig att jag inte får leva längre än nästa månad, det här är att cancerfasen har nått ett kritiskt stadium. Jag var uppvuxen i ett moderslöst barn som hemma och var gift med min sena make i 23 år [att leva med en sen make kan inte ha varit roligt – stack han iväg samtidigt som ditt barn?].

Före hans död var vi båda födda igen kristna. Jag bestämde mig för att inte gifta mig igen, min man deponerade summan av USD 6,8 miljoner (sex miljoner åtta hundra tusen amerikanska dollar) i banken [om du nu mejlar från en japansk e-postadress, varför använder din bank USD?]. Dessa pengar är fortfarande med banken jag vill att du ska investera dessa pengar i välgörenhetsorganisation, de fattiga och de moderlösa barnen som barnhem och änkor runt [du måste mena runda änkor?]. Jag måste meddela att detta var ett
Mycket hårt beslut, men jag var tvungen att ta ett djärvt [nu kommer de där modiga greppen igen…] steg mot denna fråga eftersom jag inte har något annat alternativ. [jodå, du kan i ditt testamente själv donera pengarna till välgörande ändamål, såsom runda änkor…]

Jag hoppas att du kommer att hjälpa till att se mina sista önskningar. Snälla kom tillbaka till mig [jag har aldrig träffat dig, hur skulle jag kunna komma tillbaka till dig då?]

Din i Kristus,
Fru Evie Brou

Brevet utan kommentarer

Hälsningar,

Jag heter fru evie brou Jag är 59 år gammal. Min man och jag är sanna kristna, men tyvärr, vi var gifta i 23 år utan ett barn. Han dog efter en kort sjukdom som varade i fem dagar. Jag skriver dig från min sjuka säng, jag lider länge av bröstcancer. Från all indikation min situation försämras verkligen, och mina läkare har modigt rekommenderat mig att jag inte får leva längre än nästa månad, det här är att cancerfasen har nått ett kritiskt stadium. Jag var uppvuxen i ett moderslöst barn som hemma och var gift med min sena make i 23 år.

Före hans död var vi båda födda igen kristna. Jag bestämde mig för att inte gifta mig igen, min man deponerade summan av USD 6,8 miljoner (sex miljoner åtta hundra tusen amerikanska dollar) i banken. Dessa pengar är fortfarande med banken jag vill att du ska investera dessa pengar i välgörenhetsorganisation, de fattiga och de moderlösa barnen som barnhem och änkor runt. Jag måste meddela att detta var ett
Mycket hårt beslut, men jag var tvungen att ta ett djärvt steg mot denna fråga eftersom jag inte har något annat alternativ.

Jag hoppas att du kommer att hjälpa till att se mina sista önskningar. Snälla kom tillbaka till mig

Din i Kristus,
Fru Evie Brou

Kategorier
Brev till Skolbibliotek Ulricehamn

Brev till skolbiblioteken i Ulricehamn, 19 maj 2017

Här kommer ett brev med lästips från mig. En del har ni sett tidigare, annat är nytt. Ge gärna respons på om vad ni tycker. 

Samtidigt vill jag passa på att önska Linda och Sofia på Stenbocksskolan ett stort lycka till i framtida uppgifter. Tråkigt att ni inte blir kvar här, men livet kommer säkert att bjuda er på många spännande saker i framtiden!

  1. Nyhetsvärderaren – spännande projekt för högstadiet och gymnasiet
  2. Skolbibliotek skall användas i undervisningen 
  3. Använd Bamse eller Walking Dead i undervisning om källkritik
  4. Skolbibliotek (högskoleuppsatser 2016-april 2017)
  5. Falska nyheter, filterbubblor och mediepåverkan (Konferensrapport från Göteborg 170516)
  6. Mångspråkiga gymnasiebibliotek – projektrapporten är släppt
  7. Skolbibliotekens roll för elevers lärande
  8. Oscarsnominerad spansk kortfilm – tips till lärare i spanska

Klicka på rubrikerna för att läsa mer. 

Nyhetsvärderaren – spännande projekt för högstadiet och gymnasiet

Skolbibliotek skall användas i undervisningen

Använd Bamse eller Walking Dead i undervisning om källkritik

Skolbibliotek (högskoleuppsatser 2016-april 2017)

Falska nyheter, filterbubblor och mediepåverkan (Konferensrapport från Göteborg 170516)

Mångspråkiga gymnasiebibliotek – projektrapporten är släppt

Skolbibliotekens roll för elevers lärande

http://mediateket.magnificat.se/oscarsnominerad-spansk-kortfilm/

Kategorier
World Cup Ulricehamn

UIFs ungdomar besöker vallaområdet

Kategorier
World Cup Ulricehamn

Yeti blir glad i Ulricehamn

Detta reklaminslag var helt underbart!

Kategorier
Restauranger

Recension av restaurang Amazing Thai, Göteborg

Jag var idag med familjen och en vän på restaurang  Amazing Thai på Vasagatan 43b i Göteborg. Har aldrig varit där förut men har förstått att de nyligen bytt ägare.

Det var en bra variant på sushin i buffén, men riset i sushin kändes inte helt fräsch, utan kylskåpskall (på gränsen till frusen). Det gjorde att den kändes hård och tyvärr även rätt så smaklös. Soyan till sushin kan inte ha varit den traditionella japanska soyan, utan kändes urvattnad – kan det ha varit en egen blandning av något slag?

Bland den övriga maten (som hade en god variation) märktes särskilt den friterade kycklingen som bestod mest av fritering och inte så mycket kyckling.

Efterrätten bestod av glass med tillbehör, och den var helt okej.

Servicen vid inträdet i lokalen var mycket god, men personalen i övrigt var svår att prata med eller att få hjälp av.

Totalbetyget blev mycket lågt: 2 av 10. Inte ens det trevliga sällskapet kunde upphäva smaken.

Kategorier
Debatt och fria tankar

Idag skulle de vise männen ha svårare att komma fram

vise-man-framfor-muren

Kategorier
Recensioner Restauranger

Recension av restaurang: Helt enkelt bar och kök, Gävle

Från Restaurangkartan: Oerhört trevlig personal som var tillmötesgående och serviceinriktad.  Maten var helt okej, med ett varierat utbud. Tilltalande när de har Carbonara med äggulan separat serverad samt när de har godare alkoholfria drycker såsom tranbärsjuice.

Betyg: 9 av 10

Kategorier
Hotell

Recension av hotell: Scandic CH, Gävle

Inlagt på Hotellkartan:  Superbra läge (4 minuter från stationen, max 10 minuter från det viktigaste i centrum) vid en lugn gata. Frukosten var tilltalande och de tillmötesgick mina önskemål på ett smidigt sätt.

Tillägg: Det knäppte något så gruveligt i elementen (luft i rören?). När jag påtalade detta sade de bara “jaha, jag skriver upp det”. Inget tack, ingen ursäkt. Av detta sänks betyget ett par snäpp.

Betyg: 8 av 10

Kategorier
Humor

10 fakta om dig

10-fakta-om-dig

Kategorier
Humor

Engelska är ett konstigt språk

engelska-ar-ett-konstigt-sprak