Kategorier
Peter Star Trek Star Wars

Mycket spännande på årets SciFiWorld-mässa i Göteborg

Vid lunchtid ringlade sig köerna runt hela parkeringshusets andra våning utanför Svenska Mässan i Göteborg. Sådana köer har nog inte setts sedan Elijah Wood var här. Största orsaken var troligen att årets mässa hade ett mycket brett urval av skådespelare samtidigt som mulet aprilväder uppmuntrar folk att hitta på saker inomhus. Vad är bättre då än att ta sig till en science fictionmässa, om man nu liksom oss älskar all slags science fiction?

Bland skådespelarna märker vi Kenny Baker, som spelade R2-D2 i Star Wars, David Wenham (Faramir i Sagan om ringen), David Warner (kansler Gorkon i Star Trek VI: The undiscovered country) och Sylvester McCoy (Radagast i The hobbit, Doktorn i Doctor Who).

Mässan fortsätter på Svenska mässan i Göteborg under söndagen, så det finns fortfarande chans att hitta dit om man är intresserad. Kanske har intresset lagt sig något till imorgon, men om köerna är likadana då, så rekommenderar vi att besöket startar med att ställa sig i kö en timme före starten, för då är kön bara gissningsvis 50 meter lång…

Läs även artikeln i GöteborgsPosten, som dock inte handlar om allas vår David Warner utan, såklart, om Star Wars. Fler bilder från mässan:

 

Kategorier
Film

Första avsnittet av Arkiv X

Det första avsnittet av Arkiv X (den nya säsongen) har nu visats. Jag var imponerad. Vi har konspirationsteorier, utomjordiskt inflytande, en amerikansk regering som ljuger för folket och en intensiv relation mellan Mulder och Scully. Precis som Arkiv X skall vara, bara tio år senare.

Jag kommer definitivt att hålla mig fast i kommande avsnitt.

Kategorier
Star Wars

Min recension av Star Wars: The force awakens (spoilerfri)

peter_star_trek_151216Jag var och såg Star Wars-filmen med ett gäng killar. Helt klart var killarna överrepresenterade i biografen, vilket kanske inte överraskar särskilt mycket. Vi gick på salong 1 i Folkan Bio, Ulricehamn, som lagom till premiären hade förstärkts med ett riktigt bra ljudsystem. Kanske något mycket bas där vi satt (rad 6), men ett riktigt bra ljud oavsett. Jag var dagen till ära klädd i min Star Trek-uniform. Kanske tycker någon att det är konstigt, men borde man inte flörta med olika genrer inom Science fiction och Fantasy?

Så till den spoilerfria recensionen: Den hade mycket av det som vi är vana att se i Star Wars – rymdstrider, begynnande kärlek (?), blivande jedi(er?) som har en stark kraft inom sig och stor hjältemod. Det fanns även en tydlig skiljegräns mellan det goda och onda, precis som det skall vara i Star Wars. Kanske var det lite för mycket likt de tidigare filmerna, men jag ser denna film mer som en transportsträcka inför Star Wars VIII som har premiär den 26 maj 2017. Och som en sådan film gav den en god grund för en riktigt spännande story, tror jag.

Mitt betyg på filmen blev 8/10, en stark 8 är det definitivt. Pga de repetitiva inslagen kan jag inte ge full pott. Men att se många av de härliga ursprungliga skådespelarna igen gjorde att filmupplevelsen stärktes även av nostalgiska skäl.

Nu till den spoilerfyllda recensionen…

Kategorier
Humor Star Wars

Darth Vader – en kärleksfull far

vader_16Dessa bilder av Darth Vader som en kärleksfull far är helt underbara. Jag vet inget om ursprunget till dem (där jag fann dem stod en CC-licens) – om någon har information om detta tar jag gärna emot informationen. Jag tar självfallet bort dem vader_17 om det finns en upphovsrättshavare som motsätter sig CC-licensen. vader_15 vader_14 vader_13 vader_12 vader_11 vader_10 vader_9 vader_8 vader_7 vader_6 vader_5 vader_4 vader_3 vader_2 vader_1

Kategorier
Film Humor

Julhälsning från Avengers

Jag fortsätter på jultemat och bjuder här på en julhälsning från Avengers-teamet. Älskade Groot!

Kategorier
Film

Filmer att se fram emot från oktober 2015 till mars 2016

Uppdaterat 12 oktober med det nya schemat för Folkan Bio i Ulricehamn, samt roliga nyheter om “Tillbaka till framtiden”!

Här hittar ni program för bion i Ulricehamn, för filmer från den 23/10-16/12. Det finns ännu inte på hemsidan, utan jag fick den idag direkt från Eurostar i Stockholm.

Program för Folkan bio 23/10-16/12 2015

21 oktober – Tillbaka till framtiden 1 och 2

Nu har han väl gått och blivit tokig. Var det inte 1985 som Tillbaka till framtiden hade premiär. Jo men visst var det så. Men i en av de första filmerna (minns ni vilken?) färdades vår huvudperson Marty fram till år 2015 och just den 21 oktober. Så nu är vi här, 30 år senare. Vad passar väl bättre om inte att se de två första filmerna som en helkväll på Folkan Bio? Vem hänger på?

Klockan  19-23 med en paus i mitten – kostnaden är 150 kr!

30 oktober – Spectre

Den senaste Bond-filmen, även denna gång med Daniel Craig i huvudrollen. Finns inget att säga om detta, mer än at jag tycker att Bond förlorat lite i sin gnista på senare år. Förhoppningsvis vänder denna film skutan rätt.

19 november – Mockingjay, del 2

Den sista filmen som grundar sig på boktrilogin Hunger Games / Hungerspelen. Jag har sett alla de övriga, och då den sista filmen slutade alldeles fel så bara måste jag ju se upplösningen. Även om jag vet från boken hur det kommer att gå.

16 december – Star Wars VII – The force awakens

Star Wars – hur kan man inte se denna? Är man något så när filmintresserad så är ju denna film ett måste att se i alla genrer. Får se om Walt Disney har fått in Musse Pigg i denna film, bara… SKall även bli intressant att se likheterna med senaste rebooten av Star Trek – det är samma person som står bakom (J.J. Abrams) och trailern innehåller väldigt många likheter.

22 januari – The 5th wave

Filmen grundar sig på en populär och omtalad bokserie (Femte vågen) och verkar riktigt lovande om man skall bedöma utifrån trailern enbart.

26 februari – Pride and prejudice and zombies!

Med Matt Smith (spelade Doktorn i Doctor Who) i en av huvudrollerna blir den här en film att se fram emot. Att dessutom blanda ihop skönheten i Jane Austens författande med zombier är ju alldeles lysande. Den grundar sig på boken med samma namn.

18 mars – Allegiant

Den tredje filmen i Divergent-serien. Jag missade tyvärr tvåan så den måste jag bara se först på DVD. Första filmen i serien var en riktig nagelbitare. Det är en serie av dystopiska filmer och dystopier har något tilltalande – jättekul att den genren har fått ett uppåtsving efter Hunger Games började produceras.

 

Kategorier
Film Peter

Recension: Interstellar

Jag gillar den här typen av filmer. Suggestiv och skön musik genom hela filmen som är medryckande på ett nästan hypnotiskt sätt. Dessutom tror man att saker och ting förhåller sig på ett givet sätt när det egentligen inte är vad man kunde vänta sig. Enda minuset med filmen var att slutet inte gav ett tydligt slut, men man får väl ändå medge att det oklara och suggestiva fortsatte ända dit och att filmmakarna (bl.a. Christopher Nolan) var konsekventa.

Kategorier
Film

Man of Steel

Drar ikväll på Man of Steel-premiär på folkan, med vännen Martin Schmauch!

Filmen var en riktigt bra upplevelse. Bortsett från några saker som var inkonsekventa (ex säger en militär namnet Krypton, innan någon sagt att det var den andra planetens namn – sådana saker irriterar), så var denna s.k. “reboot” en bra och snygg uppdatering på Stålmannen. Stålmannen är ju ändå 75 år, så någon uppfräschning behövdes helt klart. Snygga stridsscener och härlig sammankoppling mellan Stålis och kvinnan i hans liv. Bra skådespelare, helt klart, som skildrar två starka personer.

Kategorier
Film

Filmrecension: Gudar och människor

Rekommenderar verkligen filmen “Gudar och människor” (Of gods and men / Des hommes et de dieux) – sällan som en film drabbar en så. Den vittnar om det goda i människan och det onda i människor som använder religionen för sina egna syften.

Kategorier
Film Sydafrika Sydafrika

Sydafrikansk debutant gör biosuccé

Filmen District 9, som har svensk premiär imorgon har blivit en stor succé i USA, där den sänts ett par veckor. Bakom filmen står Neil Blomkamp, en sydafrikansk manusförfattare och 3D-animatör. Läs mer om filmen i Göteborgs-Posten idag.