DIK i Ulricehamn, 2017-03-22

250px-dik_s_logotype1Lönerna är snart satta. Detta medlemsbrev visar hur det slutliga utfallet blev. 

Eftersom det är så pass få personer det handlar om (11 personer plus 2 med timvik eller visstid, vilka inte redovisas här) så är det alltid svårt att dra för stora växlar kring procent och så, men här är alla siffror. Vill ni veta detaljer om lönerna får ni kontakta lönekontoret som har siffror för alla (medlemmar såväl som icke medlemmar).

Chefer

Cheferna är endast 3 stycken i vårt fackförbund. Dessa hade en genomsnittlig lönehöjning på 1.417 kr och 3,15%.

Bibliotek och kultur

Med en genomsnittlig lönehöjning på 609 kr och 2,04% är medellönen i denna grupp nu 30.413 kr. Lönen varierar mellan 29.290 kr och  31.850 kr.

Kommunikation

Med bara en medlem på denna position väljer jag att inte redovisa resultatet här.

Totalt

Med en genomsnittlig lönehöjning på 946 kr och 2,78% är medellönen i denna grupp nu 34.958 kr.

Anmärkningar

Jag kan se att man, om man är föräldraledig, får sämst löneutveckling. Arbetsgivaren kommer säkert att hävda att detta är en slump, men som jag ser det är detta ingen slump och helt emot de riktlinjer som finns.

Jag tolkar siffrorna även som så att spannet på den stora gruppen (Bibliotek och kultur) inte är särskilt stor (ca 2500 kronor). Arbetsgivaren brukar hävda att det skall finnas ett större spann och att enskilda individer skall kunna få upp lönen vid uppvisande av vissa prestationer, men så kan inte jag se löneutfallet – tvärtemot är min tolkning att om man satsar på sitt jobb och tar initiativ, gör detta ingen skillnad i individuellt löneutfall. 

Om arbetsgivaren nu skulle säga att detta beror på att ingen enskild satsning har utmärkt sig som löneökande kriterium, behöver vi nog ställa frågorna på nytt till lönesättande chefer: Vad anser du om min lön och vad skall jag göra för att få en bättre löneutveckling? 

För rent krasst: Om det inte finns några gjorda satsningar som utmärker sig – sker det då någon reell utveckling av verksamheten eller står vi stilla? Men om det sker satsningar och de anställda utmärker sig och trots detta inte ser något extra i lönekuvertet – är det då någon idé att jobba kvar?

När pratar vi lön? 365 dagar om året!

Hör av er till mig på peter.ryden@ulricehamn.se innan den 5/4 kl 09:30 om ni har synpunkter på utfallet. För då sitter jag och pratar med personalchefen om utfallet.

/ Peter Rydén