Kategorier
Lunch

Ugnsbakad lax med ärtor och parmesan

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dela ca 600 g laxfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med 2/3 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 17-20 min, eller tills fisken är klar.
  4. Värm 300 g gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Spola dem hastigt i kallt vatten.
  5. Finriv 75 g parmesan. Spara 1/2 dl riven ost till garnering.
  6. Ärtpesto: lägg resten av osten i en mixerbunke och blanda med ärter, blad från 1/2 kruka persilja och pressad saft från 1/2 citron. Mixa med stavmixer till en pesto. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i en skål.
  7. Servera ugnsbakad lax med nykokt pasta, ärtpesto och 1 ask körsbärstomater. Toppa med sparad parmesan och eventuellt några blad persilja.