Kategorier
Lunch

Polpette al pomodoro – italienska köttbullar i tomatsås

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket.
  2. Grovriv 1 rödlök. Fräs lök och 1 vitlöksklyfta (pressad) i 1 msk olivolja i en stekgryta.
  3. Häll på 1 burk pizzasås och smula ner 1 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt 1 msk torkad basilika, 1 tsk socker och 1 krm svartpeppar. Lägg på locket och sjud såsen på låg värme 4-5 min.
  4. Grovriv 75 g parmesan. Blanda osten med 1/2 dl mjölk, ca 500 g nötfärs,1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en bunke.
  5. Forma färsen till 16 stora köttbullar. Lägg ner dem i tomatsåsen och lägg på locket. Låt puttra 8-10 min, eller tills köttbullarna är genomstekta.
  6. Koka 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Skär 250 g broccoli i buketter och skiva stjälken. Låt broccoli och 200 g haricots verts koka med pastan de sista minuterna.
  7. Servera köttbullarna med tomatsås, nykokt pasta, broccoli och haricots verts.