2 portioner. Hämtad från Må bra.
Ingredienser
1½ dl mellanmjölk
½ dl dinkelsikt
3 ägg
½ msk rivet skal av tvättad apelsin
2 msk mandelmjöl
1 rejäl nymosad banan, 120 g
1 msk smör/olja till stekning
Keso
Apelsiner
Gör så här
Vispa ihop mjölk och dinkel. Låt svälla några minuter. Vispa ner ägg, apelsinskal och mandelmjöl. Blanda ner bananmoset. Stek små pannkakor i matfettet ett par minuter på var sida. Smeten räcker till 6 små eller 4 ”vanliga” pannkakor.
Servera med: 1 dl keso mini + 2 apelsiner i hinnfria klyftor
Jag steker gärna mina pannkakor i en gammal crêpepanna i gjutjärn. Det blir fler men mindre och ögat lurar mig att tro att jag får mer än vad det är! /Marie Tegnér, viktcoach