Kategorier
Böcker Peter Ulricehamn

Bokrelease i Ulricehamn

wpid-20150916_181813.jpgI kväll var det bokrelease på Akademibokhandeln i Ulricehamn. Och nu pratar vi inte om att hembygdsföreningen har gett ut en ny bok. Nej, det är en lokal författare och debutant som gett ut en s.k. samhällsfiction, en mycket omtalad sådan.

Boken är utgiven på ett förlag som har en bred repertoar av bra böcker i sin utgivning, något som för mig borgar för en bra bok.

Annika Arslan Waltersson heter författaren och hon har valt att skriva på temat våld. Bokens titel, Den som knyter sin hand, kan man koppla till både våldet och till dem som bestämmer sig för att göra något åt en felaktig utveckling. Jag hoppas att titeln gör boken rättvisa – i så fall kommer mottagandet bli mycket positivt!

Boken utspelar sig i Stockholm – författaren valde den orten då den hade större möjligheter att ge en bredd åt storyn och karaktärerna, än om boken hade utspelat sig i en mindre ort såsom Ulricehamn eller Borås.

wpid-20150916_184107.jpg