Kategorier
Ulricehamn

Tips på vad man kan göra i Ulricehamn

Vara i skog och mark

Lassalyckan

Lassalyckan är ett självklart ställe att vara på. Här finns ett antal vandringsleder som på vintern blir skidspår. Vid olika tider på året kan man även cykla, springa, köra wakeboard och mycket mer.

Vi rekommenderar: Trailbanan (mellan 2 och 7 km beroende på hur långt du vill gå)

Karta

Lassalyckans skidspår. (School ting / CC BY-SA)

Kråkebo naturreservat

Ett naturreservat som ligger precis utanför Ulricehamn, på andra sidan sjön, är Kråkebo Naturreservat. Perfekt för en lättare vandring och det finns även möjlighet att grilla eller fika med utsikt över sjön. Jag har skrivit mer om Kråkebo här.

Karta

Kråkebo
Kråkebo naturreservat i maj

Upptäck Åsunden

Om du ändå är i centrum måste du passa på att gå utmed sjön. Oerhört vackert, i alla väder, och om vädret är gott finns det flera ställen att sätta sig ner med sin medhavda fika eller om man har handlat den på någon av butikerna i centrum.

Karta

Åsunden
Åsunden

Brunns kyrkoruin

Trevligt område att vara på och det passar även de som har familjen med sig eller kanske hunden. Bra med ytor att leka på eller kasta hundleksaker till hunden.

Karta

Bild: Hans A. Rosbach (CC BY-SA 3.0)

Restauranger och butiker

I Ulricehamn finns det flera restauranger i centrum. Parkera exempelvis vid ICA Tornet eller utmed sjön vid Bryggan. Vill ni ha hamburgare så finns det även McDonald’s vid motorvägen, men vi rekommenderar Nattkröken som finns vid Lidl med kött från nära Ulricehamn. Man sitter utomhus eller tar med sig maten, kanske till något alla fina ställen att sitta på utmed sjön. Nattkröken har öppet 7 dagar i veckan och serverar även korv och pizza. Emma’s Streetfood är en annan restaurang som är mycket uppskattad bland våra ungdomar – förboka gärna plats på deras hemsida.

Caféer

Caféer har vi flera i centrum, ex Gunnars och Bar Prego. Öppet på lördagar fram till kl 14, inte på söndagar. Café Torgstallet serverar även lättare maträtter och har öppet lördagar kl 9-16 och söndagar kl 11-16.

Thai / sushi

Chili Thai – öppet alla dagar från lunch till kväll
Jenny’s Thai – öppet alla dagar från lunch till kväll, helger från kl 12

Hamburgare, pizza

Nattkröken – öppet alla dagar från lunch till kväll.
Emma’s Streetfood – öppet tisdag-söndag (lördagar kl 12-22, söndagar kl 12-20)
McDonald’s – öppet alla dagar
Flera pizzerior – normalt öppet alla dagar

Övrig mat

Bryggan – vackert vid sjön, endast öppet sommartid

Shoppa i Gällstad

Gällstad är shoppingbyn med de stora varumärkena. Här hittar ni Lager 157, Ahman & Nielsen, Ivanhoe, Färg och manufaktur, Oscar Jacobson, Logofactory och Sportshop Outlet – läs mer på Gällstads egen sida.

I Gällstad finns även en välsorterad och uppskattad antik- och retrobutik – C.b.A Retro/Antikt, precis vid ortens grillkiosk.

Shoppa i centrum

Det finns många butiker, lokala som välkända, allt ifrån Lindex till Dressmann, i Ulricehamn. Normala öppettider i centrum är fram till kl 18 på vardagar och till kl 14 på lördagar.

Dollarstore i Vists industriområde säljer allt från godis till fotbollar till låga priser och har öppet alla dagar i veckan.

Tegelbruksdagen

Innergården på Tegelbruksgatan 4 fylls med lokalproducerat, antikt & retro, kläder och bakluckeloppis. Lördag 26 september kl 10-15!

Mataffärer

Mataffärerna Lidl, Willys och ICA har öppet alla dagar. Likadant är det med ICA Maxi ute vid motorvägen.

Äventyr och skoj

Bowla med barnen

Fiskebackens bowling har öppet onsdag-söndag (helger från kl 14) – kolla in deras hemsida där man även kan boka plats.

Minigolf

Prångens minigolfbana har normalt öppet de flesta dagar i veckan fram till kl 18, så länge som vädret tillåter. Kolla deras hemsida för mer information.

Bästa lekparken

Ulricaparken nere vid sjön har det mesta en barnfamilj kan tänkas vilja ha. Självklart öppet dygnet runt!

Konstvandring

Det finns mycket konst i och runt Ulricehamn. Vi rekommenderar Sagostigen på Tre rosors förskola, om ni har barn i åldern 1-5 år.

Wakeboard

Prova på wakeboard på Lassalyckan söndagar kl 12-18. Personal finns på plats som hjälper och instruerar – läs mer och boka plats på Dreamward.se.