Kategorier
Film

Filmer att se fram emot från oktober 2015 till mars 2016

Uppdaterat 12 oktober med det nya schemat för Folkan Bio i Ulricehamn, samt roliga nyheter om “Tillbaka till framtiden”!

Här hittar ni program för bion i Ulricehamn, för filmer från den 23/10-16/12. Det finns ännu inte på hemsidan, utan jag fick den idag direkt från Eurostar i Stockholm.

Program för Folkan bio 23/10-16/12 2015

21 oktober – Tillbaka till framtiden 1 och 2

Nu har han väl gått och blivit tokig. Var det inte 1985 som Tillbaka till framtiden hade premiär. Jo men visst var det så. Men i en av de första filmerna (minns ni vilken?) färdades vår huvudperson Marty fram till år 2015 och just den 21 oktober. Så nu är vi här, 30 år senare. Vad passar väl bättre om inte att se de två första filmerna som en helkväll på Folkan Bio? Vem hänger på?

Klockan  19-23 med en paus i mitten – kostnaden är 150 kr!

30 oktober – Spectre

Den senaste Bond-filmen, även denna gång med Daniel Craig i huvudrollen. Finns inget att säga om detta, mer än at jag tycker att Bond förlorat lite i sin gnista på senare år. Förhoppningsvis vänder denna film skutan rätt.

19 november – Mockingjay, del 2

Den sista filmen som grundar sig på boktrilogin Hunger Games / Hungerspelen. Jag har sett alla de övriga, och då den sista filmen slutade alldeles fel så bara måste jag ju se upplösningen. Även om jag vet från boken hur det kommer att gå.

16 december – Star Wars VII – The force awakens

Star Wars – hur kan man inte se denna? Är man något så när filmintresserad så är ju denna film ett måste att se i alla genrer. Får se om Walt Disney har fått in Musse Pigg i denna film, bara… SKall även bli intressant att se likheterna med senaste rebooten av Star Trek – det är samma person som står bakom (J.J. Abrams) och trailern innehåller väldigt många likheter.

22 januari – The 5th wave

Filmen grundar sig på en populär och omtalad bokserie (Femte vågen) och verkar riktigt lovande om man skall bedöma utifrån trailern enbart.

26 februari – Pride and prejudice and zombies!

Med Matt Smith (spelade Doktorn i Doctor Who) i en av huvudrollerna blir den här en film att se fram emot. Att dessutom blanda ihop skönheten i Jane Austens författande med zombier är ju alldeles lysande. Den grundar sig på boken med samma namn.

18 mars – Allegiant

Den tredje filmen i Divergent-serien. Jag missade tyvärr tvåan så den måste jag bara se först på DVD. Första filmen i serien var en riktig nagelbitare. Det är en serie av dystopiska filmer och dystopier har något tilltalande – jättekul att den genren har fått ett uppåtsving efter Hunger Games började produceras.