Dags att agera

Zimbabwes envåldshärskare Robert Mugabe har tillåtits sitta kvar alldeles för länge. Det är nu dags för AU, EU, FN och alla andra möjliga förkortningar på världsorganisationer att sätta ner foten och tvinga bort honom. Sätt tvingande ultimatum på honom, inte bara det mesiga som hittills skett. Nu sällar sig Kenyas premiärminister Raila Odinga och Sydafrikas ärkebiskop emeritus Desmond Tutu till skaran av de som menar att en militär insats tyvärr verkar vara enda lösningen.

Koleraepidemin tar 100-tals (enligt FN nu 1000) människors liv i Zimbabwe, allt medan Robert Mugabe hävdar att den är under kontroll och att britterna står bakom epidemin i ett försök att underminera landet och senare ta över det. Det här låter som en paranoid person som är rädd för allt runtomkring.

Bra tidningsartiklar på sistone:
Desmond Tutu: Mugabe måste tvingas bort (DN, 081205)
Koleraepidemin i Zimbabwe växer (DN, 081215)

Short in english:
Zimbabwes dictator Robert Mugabe has been allowed in his seat far too long, it’s time to act. AU, EU, UN and all the other major abbreviations must act. Both Kenya’s PM Raila Odinga and South Africa’s arch bishop emeritus Desmond Tutu is very strong about this and sadly, a military solution seems like the only solution. The Colera epidemic has taken 1000 lives, while Robert Mugabe claims that all is under control and that it’s the brittish who is responsible in an effort to undermine the country and take over. He is paranoid, everything fits.