Recension: Knight Rider 2008

Den nya inkarnationen av 80-talets främsta (?) TV-serie Knight Rider har blivit en smärre besvikelse. När den första serien var innovativ och rolig, känns det här mest som en komedi men att skådespelarna inte är medvetna om det komiska. Snabba kommentarer som oftast är helt onödiga (ex: “Mike, du måste fixa det här”), sägs med staccato i rösten, och detta kombinerat med snabba bilscener när man hör snabb musik dånandes i TV-högtalarna gör att det bara känns billigt. Michael Knight känns inte trovärdig i sin roll och djupet i de övriga rollerna kan räknas till knähögt, i bästa fall.

Nej, serien är inget att ha, så om ni tänker se den rekommenderar jag istället att ni ser den första serien som, trots dess år på nacken, har en grundstory som faktiskt håller.

Läs mer om båda TV-serierna på Knight Rider Online.