Kategorier
Debatt och fria tankar Provsmakning

Falsk utpekning av “dåliga” restauranger

ulricehamn[1]Ulricehamns tidning skrev igår om att Miljö- och byggenheten i Tranemo och Ulricehamn hade genomfört en undersökning av pizzerior och gatukök och att en ganska stor del av ställena hade hade stora anmärkningar. I pappersupplagan av tidningen står dessutom vilka pizzerior som klarade sig utan anmärkning.

Detta gör dock att man som läsare tolkar att alla andra pizzerior har fått stora anmärkningar. Så verkar dock inte vara fallet.

Ikväll köpte vi vår fredagsmat från en av de pizzarestauranger som inte fanns med på listan. Det var rätt så öde i lokalen när jag var där, vilket var ovanligt för att vara en fredag, vilket föranledde mig att tro att många nu undvek denna restaurang. Det kan ju självfallet finnas andra anledningar till detta, men det var min tanke. Jag pratade med en av de anställda som var mäkta irriterad på tidningsartikeln. Han påpekade att de som enda anmärkning hade fått besked om att kylskåpet inte höll rätt kyla. Maten i kylskåpet var inte skadat på något sätt och det fanns inga bakterier (som det bland annat stod om i tidningsartikeln), men kylskåpet var det tydligen fel på.

Till den andra kontrollen var kylskåpet utbytt och inga andra anmärkningar förelåg. Men i artikeln låter det alltså som att alla restauranger som inte passerade testet i princip är fulla av stafylokocker och annat äckligt.

Läs vidare: Ulricehamns tidning backar utan att backa.

Nu har jag inte läst alla protokoll (fick se dem bara snabbt) så jag har självfallet inte en total sanning jag heller, men att ha en journalistik som bygger på sensationsberättelser leder alltför ofta till att oskyldiga (i detta fallet restaurangägare) hamnar i klistret och skadas.

För övrigt anser jag att maten ikväll var till stor belåtenhet för hela familjen – vi kan varmt rekommendera vår favoritrestaurang (och ni som känner mig väl vet vart jag går)!

Ett svar på ”Falsk utpekning av “dåliga” restauranger”

Stängt för kommentering.