Detta är ett recept ur Himmelskt gott, utgiven av Skärstad SMU 1996. Riktigt smarrigt, om än att pillandet med kycklingen kan ta lite tid om man vill ha det så finfördelat som jag gärna vill ha det…
Ingredienser (för ca 4-6 personer)
- 1 grillad kyckling
- 5 dl kokt ris (2 dl okokt)
- 2 dl riven ost
Gratängsås
- 1 dl mango chutney
- 1 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk chilisås
- 2 tsk curry
- 2 tsk paprikapulver
- 1 röd paprika
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skölj, kärna ur och hacka paprikan.
- Lägg riset i en ugnssäker form
- Tag bort skinn och ben från kycklingköttet. Skär köttet i mindre bitar.
- Lägg kycklingbitarna på risbädden i formen
- Bland ihop ingredienserna till gratängsåsen
- Bred ut såsen över kycklingen
- Strö över den rivna osten
- Gratinera i 225 grader i ca 15 minute
Servering:
Grönsallad med ananas är gott till.
Ett svar på ”Supersnabb kycklinggratäng”
[…] Torsdag: Supersnabb kycklinggratäng […]