Julmustkyckling med äpple och lingon

Dagens recept i Linas matkasse var en riktig hit! Riktigt gott, tyckte de flesta i familjen, och helt okej var det sämsta betyget. Fick en smak som i någon mån påminde om porterstek.

Ingredienser

  • Äpplen
  • Crème Fraiche
  • Gröna Ärter
  • Julmust
  • Kycklingfilé
  • Lingon
  • Kinesisk Soja (H)
  • Kycklingbuljong (H)
  • Malen Ingefära (H)
  • Ris (H)
  • Salt (H)
  • Smör (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Vetemjöl (H)
  1. Koka 3 1/2 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär ca 600 g kycklingfilé i ca 2 cm tjocka strimlor på längden.
  3. Bryn kycklingen i lite smör på medelvärme i en stekgryta. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  4. Strö över 1/2 msk vetemjöl. Rör ner 2 dl julmust, 1 dl crème fraiche, 1 tärning kycklingbuljong, 1 tsk malen ingefära och 2 tsk kinesisk soja. Låt puttra under lock på svag värme 10-12 min.
  5. Värm ca 300 g gröna ärter enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skär 2 äpplen i tunna klyftor. Lägg upp i en skål. Lägg upp 1/2 förp lingon i en liten skål.
  7. Servera julmustkycklingen med ris, ärter, äppelklyftor och lingon.