Dagens recept i Linas matkasse var en riktig hit! Riktigt gott, tyckte de flesta i familjen, och helt okej var det sämsta betyget. Fick en smak som i någon mån påminde om porterstek.
Ingredienser
- Äpplen
- Crème Fraiche
- Gröna Ärter
- Julmust
- Kycklingfilé
- Lingon
- Kinesisk Soja (H)
- Kycklingbuljong (H)
- Malen Ingefära (H)
- Ris (H)
- Salt (H)
- Smör (H)
- Svartpeppar (H)
- Vetemjöl (H)
- Koka 3 1/2 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär ca 600 g kycklingfilé i ca 2 cm tjocka strimlor på längden.
- Bryn kycklingen i lite smör på medelvärme i en stekgryta. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Strö över 1/2 msk vetemjöl. Rör ner 2 dl julmust, 1 dl crème fraiche, 1 tärning kycklingbuljong, 1 tsk malen ingefära och 2 tsk kinesisk soja. Låt puttra under lock på svag värme 10-12 min.
- Värm ca 300 g gröna ärter enligt anvisning på förpackningen.
- Skär 2 äpplen i tunna klyftor. Lägg upp i en skål. Lägg upp 1/2 förp lingon i en liten skål.
- Servera julmustkycklingen med ris, ärter, äppelklyftor och lingon.