Kategorier
Peter

#Lärandetsdag2015 – en givande dag

Idag var det Lärandets dag i Ulricehamn och det blev en dag med mycket spännande och givande innehåll. 

Den gemensamma föreläsningen var med Mats Trondman. Jag vill först och främst säga att han hade oerhört många bra saker att säga och presenterade det ofta på ett mycket bra sätt. Utan skrivet manus höll han låda i drygt en och en halv timme och slutade exakt när han hade tänkt att sluta – riktigt imponerande. Han höll dessutom fart i publiken hela tiden med mycket humor och igenkänning. Temat var hur man pedagogiskt skall nå barn och ungdomar.

Men min kritik mot Trondman var att han använde oerhört många svordomar. Det var svordomar hit och svordomar dit. Jag är av den åsikten att om man inte kan säga saker utan att svära så behöver man inte säga något alls. Jag skulle inte alls reagerat på det om det hade varit någon svordom då och då men det här var för mycket och det tar då för mig bort glädjen och intresset för ämnet han presenterade. Jag reagerade även på att han skämtade flera gånger med pingstvänner och därmed med kristna i sin helhet. När han skämtade om andra grupper så sade han hela tiden “Inte ont om dessa…” men vid skämten om pingspastorer, etc, var det aldrig något sådant. En kollega gick fram och tog upp detta när föreläsningen var slut – bra ruter i honom!

blogger-image-1176524523[1]11-12: Jag och Maria Palm höll i en föreläsning om skolbibliotek. Se hela presentationen som powerpoint här (länken fungerar under begränsad period).

13-14: Jag höll i en introduktion till Twitter. Det verkar ha varit uppskattat, men det är alltid svårt att göra sig en egen uppfattning om detta.

14-15: Jag lyssnade till två lärare från Gällstad skola om hur de jobbar med “Flippat klassrum”. Riktigt spännande att se hur några ambitiösa lärare har satsat på detta i sjätte klass.

15-16: Nu var det dags för något jag sett fram emot hela dagen – Lena på Bogesundsskolan berättar om hur hon använder iPad som stöd för att elever skall kunna stärkas i sin inlärning. Jag fick många tips på appar (och laddade ner direkt dessutom) för att hjälpa min store pojk och kanske för att göra lärandet lite roligare. Hon var mycket engagerad – positivt!