Kategorier
Släktforskning Uppsala Uppsala

Pappas jobb på busstationen i Uppsala (1950-talet)

Letar nu efter material som kan ge en helare bild av min pappas tid i Uppsala, bland annat i hans jobb som busstationsföreståndare. Har beställt en bok som fjärrlån (Gamla Uppsala förr och nu, från 1992) där det fanns en artikel om busstrafiken i Uppsala genom historien – får se om den ger något mer. 

Har idag även sökt kontakt med Arbetarrörelsens arkiv i Stockholm. Pappa var medlem i Musikerförbundet avdelning 11 och deras arkiv skall finnas på Arbetarrörelsens depå i Grängesberg. Vet inte om det står något om pappa där, men det är i varje fall en tråd att följa.

Till dess får jag njuta av bilder på busstationen som jag hittat. Busstationen är idag riven.

Vykort, odaterat
Vykort, odaterat

Fler bilder på busstationen finns i Digitalt museum.

Böcker

Jag har tittat igenom följande böcker utan något resultat:

  • Gamla Uppsala förr och nu (1992)
  • I våra kvarter: Uppsala på 40-talet (Lindberg)
  • I våra kvarter: Uppsala på 50-talet (Lindberg)
  • En stad – ett sekel: Uppsala under det 20e århundradet (Lambert)