Kategorier
Star Trek

Recension: The Eyes of the Beholders (TNG #13)

En underbar inblick (om än kort) i andorianernas sociala strukturer.
Jag känner inte igen allt i senare beskrivningar av andorianerna, men det är väl naturligt att bokskrivandet kring denna art har utvecklats med tiden. Grundstoryn känns trovärdig och vi får här möta resterna av en art som miljontals år sedan dog ut, men vars fysiska och psykiska uppbyggnad är så olika humanoiderna i alfa- och betakvadranterna att deras kroppar och psyken kollapsar vid kontakt. Skönt att se att en art kan ha utvecklats på annat sätt än vad humanoiderna har gjort.
Lösningen på den svåra situationen kändes dock inte trovärdig och den kom alldeles för snabbt på. Jag blev lite besviken på de alltför många genvägarna som togs i boken, men kan ibland acceptera nödvändigheten i detta.

Betyg: 5 av 10

Författare: A C Crispin

Tidigare skriven för Star Trek Databas.