Kategoriarkiv: Recensioner

Recension av restaurang Amazing Thai, Göteborg

Jag var idag med familjen och en vän på restaurang  Amazing Thai på Vasagatan 43b i Göteborg. Har aldrig varit där förut men har förstått att de nyligen bytt ägare.

Det var en bra variant på sushin i buffén, men riset i sushin kändes inte helt fräsch, utan kylskåpskall (på gränsen till frusen). Det gjorde att den kändes hård och tyvärr även rätt så smaklös. Soyan till sushin kan inte ha varit den traditionella japanska soyan, utan kändes urvattnad – kan det ha varit en egen blandning av något slag?

Bland den övriga maten (som hade en god variation) märktes särskilt den friterade kycklingen som bestod mest av fritering och inte så mycket kyckling.

Efterrätten bestod av glass med tillbehör, och den var helt okej.

Servicen vid inträdet i lokalen var mycket god, men personalen i övrigt var svår att prata med eller att få hjälp av.

Totalbetyget blev mycket lågt: 2 av 10. Inte ens det trevliga sällskapet kunde upphäva smaken.

Recension av hotell: Scandic CH, Gävle

Inlagt på Hotellkartan:  Superbra läge (4 minuter från stationen, max 10 minuter från det viktigaste i centrum) vid en lugn gata. Frukosten var tilltalande och de tillmötesgick mina önskemål på ett smidigt sätt.

Tillägg: Det knäppte något så gruveligt i elementen (luft i rören?). När jag påtalade detta sade de bara “jaha, jag skriver upp det”. Inget tack, ingen ursäkt. Av detta sänks betyget ett par snäpp.

Betyg: 8 av 10