Kategoriarkiv: adoption

Insiktsbrist

Som respons på bloggaren Gueros skarpa svarartikeln i Svenska Dagbladet från idag. De svenska adoptionsorganisationerna arbetar tillsammans med organisationer i de länder där de är verksamma. Dessa lokala organisationer är de som arbetar riktigt hårt för att i första hand ordna adoptioner inom sitt eget land. Det är först efter en ofta relativt lång process som barn kan adopteras utomlands. Jag gillar inte Gueros insinuationer om att barn säljs (–> “Adoption EBay”) och om fler i Sverige skulle välja att adoptera bort sitt barn istället för att abortera barnen så skulle behovet av utlandsfödda barn till adoption minska i Sverige. Det här är föräldrar som behover barn som behöver föräldrar, inget annat.

Självklart är det inte så enkelt att det handlar om att bli gatubarn eller att hamna i Sverige, och artikeln kanske kunde ha varit något tydligare, men jag tror Guero drar för konstiga paralleller i sin “analys”, om man får kalla den för det.

Läs själva artikeln i Svenska Dagbladet och bilda er egen uppfattning. Titeln på inlägget hänvisas till min uppfattning om bloggaren Gueros inlägg…

Fler afrikanska länder för adoption

Nigeria är ytterligare ett land som är möjligt att adoptera från i Afrika. Andra länder har haft Nigeria som adoptionsland i många år, men nu öppnas dörrarna även för Sverige. Andra länder som öppnat dörrarna de senaste månaderna är Madagaskar, Kenya och snart även Lesotho. Härligt att se, då många afrikanska barn är föräldralösa. Barn behöver föräldrar behöver barn.

En annan blogg nämnde en tidningsartikel som handlar om försoningsmiddagar i Sydafrika, mycket intressant. Artikeln är på engelska.

30 år och BB

En kollega fyller 30 år och visst börjar man fundera på hur det var när man var så ung. Nu är man snart 6 år äldre, och det känns också riktigt bra, faktiskt. Kollegan har lite hybris över det här med att fira födelsedag, inte att fylla år i sig utan själva firandet. Intressant – så har jag aldrig tänkt det.

Kompisar till oss har precis fått barnbesked och för de som inte vet vad det handlar om så är det om adoption. Det är det besked som Adoptionscentrum eller någon annan adoptionsorganisation lämnar per telefon till den som väntar på barn. Våra kompisar adopterade precis som vi från Sydafrika och det är deras andra barn. När vi frågar dem om de tänker skriva en resdagbok eller blogg från resan (skyddad eller oskyddad), så svarar de “varför skulle vi göra det, vad har andra med den saken att göra?”. Lite kul att höra detta. Själva tänkte vi inte alls så, och det är alltid intressant att höra andra åsikter som levereras med stark övertygelse och säkerhet.