Recension: Och en grej till… [Del sex av tre i Liftarens guide till galaxen] av Eoin Colfer

colfer-eoin-liftarens-guide-till-galaxen-och-en-grej-till[1]Den sjätte boken i trilogin om Liftarens guide till galaxen har nu kommit ut. Redan att den är den sjätte boken i en trilogi avslöjar för alla att boken är lika skruvad som alla de övriga i trilogin. Eftersom den ursprungliga författaren Douglas Adams är död sedan 2001 har en annan författare tagit över att berätta denna mycket konstiga science fiction-saga, Eoin Colfer. Boken heter Och en grej till… Boken är skruvad, riktigt skruvad, och med härliga underfundiga kommentarer och ordvrängningar som gör att denna bok är en perfekt introduktion till de tidigare böckerna, om man så vill. Det är precis rätt språk i boken – nästan som om Douglas Adams själv hade skrivit den – och den avslöjar både allting om de tidigare böckerna samtidigt som man (om jag inte läst något av Douglas Adams tidigare) blir nyfiken på vad författaren egentligen talar om. Med snabba vändningar och med en drift med allt är det här en superhärlig bok att läsa. Det enda som drar ner det är att man snabbt blir förvirrad av bokens innehåll, men det är ju samtidigt precis vad Douglas Adams ville åstadkomma med sina läsare… Betyget blir 7 av 10.

Har du undrat vad Liftarens guide till galaxen är för bok och funderat på att läsa den? Har du kanske läst allt vad Douglas Adams skrev? Gillar du att ha hjärnan på helspänn? Vill du somna förvirrad med boken i hand och sedan vakna upp nyfiken på att veta fortsättningen? Svarar du ja på någon av dessa frågor är svaret självklart – läs denna bok!
Författaren Eoin Colfer, är en irländsk författare och lärare som, förutom några fristående böcker, skrivit flera böcker om det kriminella geniet Artemis Fowl. Douglas Adams änka gav 2008 honom tillstånd att skriva den uppföljande boken till Liftarens guide till galaxens fem första böcker. Läs utdrag ur boken här.
Passar för: vuxna och ungdomar

ISBN: 9789132157301