Kategorier
Star Trek

Voy 7.7 Body and soul (recension)

Avsnittet sändes första gången den 15 november 2000 och i Sverige den 13 oktober 2002. Sammanfattning hämtad från Star Trek Databas:

Kim, Seven och Doktorn utforskar meteoriter i Delta Flyer i ett område där utomjordingarna hatar hologram. När utomjordingarna anfaller Delta Flyer, sökande efter hologram, så tvingas Doktorn gömma sig i Sevens implantat och tar då kontroll över hennes kropp. Berusad av att känna mänskliga känslor för första gången, så blir Doktorn besatt av att få nya fysiska erfarenheter, något som den utomjordiska kaptenen tycker är väldigt attraktivt.

Arter: hologram, lokirrer

Recension

Det var länge sedan jag tittade på detta avsnitt och jag ville därför kika på det igen. Jag är mycket nöjd med avsnittet, även om det inte är en av mina absoluta favoriter. Kul med tanken att kunna ladda ner Doktorns program i de cybernetiska implantaten. En logisk koppling, så klart, men man förstår lätt att det snabbt kan bli olika slags bryderier som uppstår när två personer finns i samma kropp. Skådespeleriet hos Jeri Ryan (Seven) var både rolig och intressant att skåda.

Betyget blir 8 av 10.  Star Trek Databas besökare (47 personer) har gett betyget 9.0.