Insiktsbrist

Som respons på bloggaren Gueros skarpa svarartikeln i Svenska Dagbladet från idag. De svenska adoptionsorganisationerna arbetar tillsammans med organisationer i de länder där de är verksamma. Dessa lokala organisationer är de som arbetar riktigt hårt för att i första hand ordna adoptioner inom sitt eget land. Det är först efter en ofta relativt lång process som barn kan adopteras utomlands. Jag gillar inte Gueros insinuationer om att barn säljs (–> “Adoption EBay”) och om fler i Sverige skulle välja att adoptera bort sitt barn istället för att abortera barnen så skulle behovet av utlandsfödda barn till adoption minska i Sverige. Det här är föräldrar som behover barn som behöver föräldrar, inget annat.

Självklart är det inte så enkelt att det handlar om att bli gatubarn eller att hamna i Sverige, och artikeln kanske kunde ha varit något tydligare, men jag tror Guero drar för konstiga paralleller i sin “analys”, om man får kalla den för det.

Läs själva artikeln i Svenska Dagbladet och bilda er egen uppfattning. Titeln på inlägget hänvisas till min uppfattning om bloggaren Gueros inlägg…