Kategorier
Peter Skolbibliotek

En vanlig arbetsdag på Mediateket

Något av det vi gjort idag i Mediateket:

Bland dagens frågor: Leta fram material om
kausalanalys för hjälp i litteraturgenomgång,
– stroke och de personlighetsförändringar som kan ske i samband med detta samt
– barns skärmtid

Vi har dessutom lånat ut datorer och böcker till SFI-elever och haft en mycket intressant introduktion och diskussion med denna grupp som kommit olika långt i det svenska språket – vilken entusiasm och vilken iver de uppvisade!

Jag har lagt in nya böcker av Jo Nesbö (en thriller) och Hjorth-Rosenfeldt (en deckare) samt en engelsk roman om det amerikanska inbördeskriget. Samtidigt gav vi stöd i datorfrågor.

Vi har svarat på frågor om vi eller Stadsbiblioteket har böcker på persiska, engelska och kinesiska (och det har vi/de) och Anette och Peter har diskuterat vissa pedagogiska förbättringar till Mediateket.

Läslov_Master_logo tajtareUtöver detta så inbegriper en vanlig torsdag att vi skyltar om så att den gångna veckans utställning plockas ner. Igår satte vi istället upp en hel del boktips inför Läslovet som börjar om bara en dryg vecka.

Så, kort sagt, en helt vanlig dag av olika slags ärenden, smått som stort. I ett skolbibliotek har man inte ett ämne att hantera eller en sak att göra – ett skolbibliotek hanterar världen på alla nivåer och detta är en rolig utmaning!