Recension: Long shot av David Mack (Star Trek Seekers #3)

David Mack är en bra författare – många av hans böcker (särskilt de om Vanguard) har varit riktigt bra. Det här är dock inte en av hans bästa.

Boken har en bra fart, med spännande koncept och presenterar karaktärerna med tillräckligt bra djup för att man skall förstå varför de agerar på sina speciella sätt – allt detta är grunden för att bygga upp en bra berättelse som fängslar mig som läsare. Och fängslad blev jag.

Men det är några saker som irriterar mig. Det är flera gånger som specifika fraser upprepar sig, exempel:
“You’re supposed to be state-of-the-art tech! Start! If the panel was listening to her silent plea, it gave her no reason to think so.” (sid 166)
Bara två sidor senare står detta:
” ‘Don’t you die on me!’ If he heard her desperate plea, he gave her no reason to think so.” (sid 168)
Sådana här missar görs säkert ofta av författare men det är en bra redaktör som upptäcker dem.

Captain-Terrell-star-trek-the-movies-13224481-580-865[1]En annan miss är att det ibland märks att han skippat flera sidor. Han hoppar från en scen där några personer funderar på att söka upp  en annan grupp, rakt in i nästa scen när de redan har spenderat säkert en timme hos den andra gruppen. Sådana här hopp gör att jag blir förvirrad och måste läsa om för att se vad jag missade – att inse där och då att man inte missat något känns som att jag blivit snuvad på en del av historien.

Det är en bok som man måste läsa för att lära känna kommendör Clark Terrell (se bilden) bättre – karaktären har ju annars bara synts i Star Trek: Khans vrede – men det räcker tyvärr inte för att höja mitt betyg på boken.

Slutbetyget på boken blir därför inte helt oväntat 3 av 10.

Läs mer om boken här!