Kategorier
Star Trek

Recension: Bokserien The Q Continuum

Q-space (#1)

Det här var en riktigt bra start på trilogin – Som vanligt förstår man inte vad Q menar med sina kryptiska meningar och författaren är riktigt bra på att skriva detta, övertygande.

Betyg: 8 av 10

Tidigare skriven för Star Trek Databas.

Q-Zone (#2)

Storyn blir ännu mer rörig (fast det är inte fel – för Q är ju minst sagt rörig när han skall berätta något då han inte tänker eller agerar linjärt…) och komplex. Det är en drivande historia som tvingas vidare hela tiden och man känner verkligen kampen mot klockan. Som en mellanbok normalt sett är, är även denna något sämre än den första boken, men det är inget markant och boken behövs självklart som en del i trilogin.

Betyg: 6 av 10

Tidigare skriven för Star Trek Databas.

Q-Strike (#3)

Mycket bra avslutning på trilogin, även om just denna bok hade en något skakig början. Jag hade önskat få veta ännu mer om Q-kontinuet, men vi får definitivt veta en mängd information om karaktären Q och det är ju definitivt inte fy skam! Boken var mycket bra och spännande.

Betyg: 8 av 10

Tidigare skriven för Star Trek Databas.

 

Författare: Greg Cox